logo
 
 







Kaset Tipi Inverter Klima

İnverter Klima Nedir?

İnverter kelimesi, İngilizce bir kelime olup ‘çevirici’ anlamındadır. Burada çevirilen elektrik akımının şeklidir. İnverter klima kompresörleri rolentide iken dalgalı şebeke akımı ile değil doğru akım motorlarıyla çalışırlar. Klimanın ısıtma-soğutma yapmadığı zamanlarda enerji tasarrufu ve güç istikrarı işte bu şekilde sağlanır.

İnverter klimaların hangi şartlarda asarruf sağladığı sizin klima kullanım şeklinizle ilgilidir. Eğer günde bir, iki saatliğine çalıştırmak için klima almayı düşünüyorsanız inverter olmayan, A sınıfı bir klima da tercih edebilirsiniz. Çünkü bir, iki saat çalışma sırasında klimanız sadece bir kaç kez dur-kalk yapacak ve zaten çok fazla enerji sarf etmeyecektir. Fakat  klimayı sabahtan akşama kadar çalışması gereken bir mekan için alıyorsanız, klimanızın gün içerisinde onlarca kez dur-kalk yapacağını göz önüne alarak, inverter tip bir klimanın gerçekten tasarruf sağlayacağını unutmamalısınız.

Kanallı Tip Fancoil

Fancoil sistemi, içerisinden ısıtıcı veya soğutucu akışkanın geçtiği, fan destekli serpantin ile mahal arasındaki ısı transferi neticesinde istenilen sıcaklığın sağlandığı sistem olarak açıklanabilir.

Fancoil cihazı, üstte kanatlı bataryası, altta ise hava hareketini sağlayan radyal fan ve filtresi bulunan bir ısıtma, soğutma elemanıdır. Merkezi sistemlerde belli odaların veya belli hacimlerin iklimlendirilmesi için kullanılırlar.

Fancoil cihazı, genel anlamda bir fan, bir batarya ve bunlara bağlı ekipmanlardan oluşur. Bataryanın içinden sıcak veya soğuk su geçirilir. Sistemden sıcak su geçerse ısınma sağlanır , soğuk su geçerse soğutma sağlanır. Bütün fancoil cihazlarının kontrol edilmesinde oda termostatları kullanılır.

Beton Isıtma Sistemleri

Alp Beton Isıtma Sistemleri, dış hava sıcaklığının eksi derecelerde olduğu bölgelerde dökülen kütle betonlarının termal sıcaklığını istenilen değerlerde kontrol altında tutmak için tasarlanmıştır.

Beton kalitesini olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında sıcaklık gelmektedir. İstenilmeyen sıcaklık değerleri aynı zamanda karıştırma, yerleştirme ve kür işlemlerinde de problemlere neden olur.


Beton sıcaklığı azaldıkça;

* Kıvam kaybı artar,
* Priz süresi düzensizlik gösterir,
* Terleme hızı ve süresi dengesizleşir,
* Plastik ve kuruma rötrelerine bağlı çatlama eğilimi artar,
* Soğuk derz oluşumu riski artar,
* Hava içeriğinin kontrolü zorlaşır.

* Estetik görünüm bozulur.

 

Filtre Seçimi

Hepa ve ulpa filtre nedir?

Hepa’nın açılımı High Efficiency Particulate Arresting’dir. Yüksek Alp Filtreetkinlikte partikül yakalayıcı    anlamına gelir. Hepa filtreler, 0,3 mikrona kadar partikülleri %85 ve üzeri oranlarda havadan arındırabilen filtrelerdir. Hepa filtrelerden daha hassas ve %99,999 oranına sahip olan filtrelere ise ULPA filtre denir. Hepa ve ulpa filtreler bakım gerektirmeyen, özel liflerden oluşan ve kağıda benzer bir yapıya sahiptir. Bu filtrelerin belirli bir zaman dilimi içerisinde yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Hepa ve ulpa filtrelerin kullanıldığı ortam havası kirliliğine, kullanım sıklığına ve basınç kaybına bağlı olarak 6-12 ayda bir değiştirilmesi önerilir. Günümüzde ameliyathanelerde, hastahanelerde ve temiz oda uygulamalarında filtreleme performansı, güvenilirliği ve bakım gerektirmeyen yapısından dolayı hepa ve ulpa filtreler kullanılmaktadır. Hepa ve ulpa filtrelerin MDF, plastik veya metal çerçeveli modelleri mevcuttur.

Havuz Tipi Nem Alıcılar

Alp havuz kliması ve nem alma santralleri, kapalı yüzme havuzlarında oluşan aşırı nemi gidermek ve optimum konforu temin etmek için tasarlanmış klima santralleridir. Nem alma santrallerimizde soğutma grubu, nem alma grubu, havalandırma grubu ve kontrol panosu paket olarak imal edilmektedir.

Nem alma santrallerimizin hücre yapısında, ALPKS tipi klima santrallerimizde olduğu gibi, özel çekilmiş alüminyum profiller ve çift cidarlı 45-50 mm kalınlıkta paneller kullanılmaktadır. Panellerin dış yüzeyleri PVC kaplı galvaniz sacdan, iç yüzeyleri ise sıcak daldırma galvanizli sacdan imal edilmektedir. Paneller ile profiller arasına neopren sızdırmazlık contaları konularak kendinden diş açan özel vidalarla bağlanmaktadırlar.

Nem alma santrallerimizde, ısıtıcı ve soğutucu bataryalar,  vantilatör, aspiratör, damla tutucular, filtreler, menteşeli ve kilitli kapılar, gözetleme camları standart olarak bulunmaktadır.

Hava Damperleri

Özel haddelenmiş alüminyum profilden imal edilen hava damperlerimiz, havalandırma sistemlerinde kanaldaki hava miktarını ayarlamak için kullanılırlar. İsteğe bağlı olarak manuel kullanıldığı gibi motor da takılabilir. Eloksal veya elektrostatik toz fırın boya ile kaplanabilirler.  
Damper kanatlarının hareketlerini kontrol eden çark mekanizması sert pvc’den mamül dişlilerden oluşur. Dişliler kanatlarda ki yuvalarına geçirildikten sonra, galvanizli sacdan mamül, damper şasesi üzerine yataklandırılır. Dişli mekanizması kolay çalışacak ve yataklar bozulmayacak şekilde yataklama yapılmıştır. Altıgen çelik transmisyon mili ile damper motorundan veya elden gelen güç dişlilere aktarılır ve damper hareketi bu şekilde sağlanır.

Torba Ve Kompakt Filtreler

Torba ve Kompakt Filtreler                  
Hassas Filtreler  
      
HTF · Hassas Torba Filtreler

Kullanım amacı: Ön filtrasyon sonrası ikinci kademe toz tutucu filte olarak kullanılır.

Özellikleri       : Filtre cepleri tüm yüzey alanından maksimum verim elde etmek amacıyla sentetik elyaf ayıraçlar kullanılarak küçük cepler halinde dikilmiştir.

Kullanım alanı : Yüksek verim ve hassas filtrasyon gerektiren havalandırma uygulamalarında kullanılır.

Üretim şekli   :  İstenilen ölçülerde, sonik kaynaklı, üstün kaliteli, üç katlı sentetik filtre malzemesinden üretilir.

Verimlilik sınıfı : F5(EU5) - F6(EU6) - F7(EU7) - F8(EU8) - F9(EU9)
HTF / M        : Galvaniz çerçeveli
HTF / P         : Plastik çerçeveli 

Cav Terminal Üniteleri

 Klima ve havalandırma sistemlerinde mekanlara istenilen taze hava ihtiyacının sağlanmasında,  sabit debide hava ileCAV TERMİNAL ÜNİTELERİtilmesinde veya egzost edilmesinde kullanılırlar.

Motorlu tipleri, değişken debi ünitelerine benzer olarak, ünite üzerinde bir motorlu damper, debi sensörü, ve ilgili kontrol ekipmanlarından oluşur. Bazen motor ve kontrol ünitesi tek gövde içerisindedir.

Motorsuz tipleri ise, mekanik olarak kendi kontrolünü kendisi yaparak çalışan sabit debi ayar cihazlarıdır. Bu modeller herhangi bir elektrikli tahrik motoru gerektirmezler. Çok hassas olmayan +/-10 % oranında sabit debi kontrolü temin etmek üzere kullanılırlar. Motorlu olmadıkları için motorlu ve kontrol ünitesi olan tiplere göre daha ekonomiktirler.

Salon Tipi Inverter klima


FTHFX45BA 45.000 Btu/h

Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Duvar Tipi Klima
UNICO INVERTER 12 HP

Dış Ünitesiz Klima



UNICO INVERTER 9 HP


Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Klima
UNICO SMART 12 HP

Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Klima
UNICO INVERTER 12 SF


Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ50LW 18.000 Btu/h

Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ35LW 12.000 Btu/h

Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ25LW 9.000 Btu/h


 


Alperen Mühendislik ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, laboratuarlar, elektronik sanayi ve gıda enstitüsü gibi temiz oda sınıfında kabul edilen mekanların hijyenik olarak klimatize edilmesi ve havalandırılmasının yanında ayrıca alış veriş merkezleri, fabrikalar, oteller, ofisler, eğitim kuruluşları, üretim tesisleri gibi tüm kapalı alanların endüstriyel klima ve havalandırma ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermektedir.

iklimlendirmesistemleri.com


Ürünler


İletişim


Alperen Mühendislik
OSB Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi, 2. Cadde No: 118 Beylikdüzü / İSTANBUL - TÜRKİYE
+90 0212 503 35 36
+90 0553 503 35 36
alperen@alperen.com.tr
Tüm hakları iklimlendirmesistemleri.com adına saklıdır!
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.

Mobil uyumlu yazılım: www.eticaret.com.tr