logo
 
 







Isı Geri Kazanım Üniteleri

Isı geri kazanım üniteleri, taze hava ihtiyacı olan mekanlarda havalandırma yaparken enerji tasarrufu da sağlamak amacıyla üretilen cihazlardır. Isı geri kazanım üniteleri aynı zamanda sağladıkları enerji tasarrufu sayesinde kurulum maliyetini kısa sürede geri ödeyen cihazlardır.

Çalışma Prensibi

Isı geri kazanım üniteleri temel olarak, ortamdan dışarı atılan havadaki enerjiyi ortama verilen taze havaya ekleme prensibi ile çalışırlar.  Isı geri kazanım ünitesi kullanılan bir mekanda havalandırma amacıyla, yazın ortamdaki soğutulmuş hava dışarı atılırken içeri alınacak taze hava soğutulur. Kışın ise ortamdaki sıcak hava dışarı atılırken  içeri alınacak taze hava ısıtılır. Böylece %70' e varan enerji tasarrufu elde edilir. Bu işlemleri yaparken ısı geri kazanım üniteleri herhangi bir enerji kaynağı kullanmazlar, havadan havaya ısı geri kazanımı sağlarlar.

Isı geri kazanım ünitelerimizin diğer bir özelliği de taze hava temininden yoksun olan split veya değişken soğutucu debili sistemlerle beraber kullanılmalarıdır. Bu şekilde beraber kullanım neticesinde enerji tasarrufunun yanında mekanın ihtiyacı olan taze hava da karşılanmış olur. Isı geri kazanım üniteleri yıl boyunca kesintisiz kullanılırlar.

Yer Tipi Konvektörler

Konvektör´ler iş yerlerinin, alışveriş merkezlerinin, araç teşhir merkezlerinin, otellerin, apartmanların ve diğer mekanların ısıtılması ve soğutulması için tasarlanmış modern ısıtma cihazlarıdır. Konvektör´ler, yer montajında kullanılan modern ısıtma sistemleridir. Bu sistemler ideal olarak geniş yüzeylere sahip odalar için ve radyatör´lerin takılmasına olanak vermeyen kısıtlı mekanlar için uygundur.

Geniş pencerelere ve dış duvarlara sahip mekanlarda yalnızca geleneksel cihazlarla rahat bir ısıtma ve soğutma sağlamak çok zordur. Cam veya duvar yüzeyler ile iç ortam arasındaki sıcaklık farkları havanın duvar veya cam boyunca seyreden sınır katmanında soğur ve aşağı doğru akar. Bu durum soğuk havanın ortama yayılarak mekan sakinlerinin rahatsız olmasına neden olmaktadır. Özellikle dış sıcaklık 10 °C' nin altına düştüğünde ek yer konvektör´ü ısıtması kullanılmadığı sürece geniş yüzeyli pencerelere sahip odalarda rahatlığı sağlamak neredeyse imkansızdır.

Beton Isıtma Sistemleri

Alp Beton Isıtma Sistemleri, dış hava sıcaklığının eksi derecelerde olduğu bölgelerde dökülen kütle betonlarının termal sıcaklığını istenilen değerlerde kontrol altında tutmak için tasarlanmıştır.

Beton kalitesini olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında sıcaklık gelmektedir. İstenilmeyen sıcaklık değerleri aynı zamanda karıştırma, yerleştirme ve kür işlemlerinde de problemlere neden olur.


Beton sıcaklığı azaldıkça;

* Kıvam kaybı artar,
* Priz süresi düzensizlik gösterir,
* Terleme hızı ve süresi dengesizleşir,
* Plastik ve kuruma rötrelerine bağlı çatlama eğilimi artar,
* Soğuk derz oluşumu riski artar,
* Hava içeriğinin kontrolü zorlaşır.

* Estetik görünüm bozulur.

 

Cav Terminal Üniteleri

 Klima ve havalandırma sistemlerinde mekanlara istenilen taze hava ihtiyacının sağlanmasında,  sabit debide hava ileCAV TERMİNAL ÜNİTELERİtilmesinde veya egzost edilmesinde kullanılırlar.

Motorlu tipleri, değişken debi ünitelerine benzer olarak, ünite üzerinde bir motorlu damper, debi sensörü, ve ilgili kontrol ekipmanlarından oluşur. Bazen motor ve kontrol ünitesi tek gövde içerisindedir.

Motorsuz tipleri ise, mekanik olarak kendi kontrolünü kendisi yaparak çalışan sabit debi ayar cihazlarıdır. Bu modeller herhangi bir elektrikli tahrik motoru gerektirmezler. Çok hassas olmayan +/-10 % oranında sabit debi kontrolü temin etmek üzere kullanılırlar. Motorlu olmadıkları için motorlu ve kontrol ünitesi olan tiplere göre daha ekonomiktirler.

Rulo Filtreler

Rulo Filtreler
Ön Filtreler


CBT • Cam Elyaf Boya Tutucular

Kullanım amacı  : Kuru tip, toz tutucu, ön filtre olarak kullanılır.

Özellikleri          : Yüksek toz tutma kapasitesine sahiptir.

Kullanım alanı    : Boyahanelerde, boya kabinlerinde, kompresörlerde  ve endüstriyel havalandırma sistemlerinde rulo halinde veya panellere  yerleştirilerek kullanılır.

Üretim şekli       : Standart rulolar halinde, çok ince cam liflerinden mamul paint stop filtre malzemesinden üretilir.

Verimlilik sınıfı   : G2 (EU2) - G3 EU3)
                

 

Hijyenik Klima Santralleri

Hijyenik klima santrallerimiz özellikle ameliyathaneler, yoğun bakım odaları, aşı odaları, elektronik ve optik sanayi gibi yüksek iç hava kalitesi (IAQ) ve partiküllerden arındırılmış ortam ihtiyacında olan, class 1 ile class 100.000 için US Federal Standart 209E, class 0 ile class 7 için EN 150 14644-I ve M1.5 ile M6.5 için Alman VDI 2803-V esaslarına göre sınıflandırılmış olan mekanların ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanmışlardır. Hijyenik klima santrallerimiz DIN 1946-4 ve EN 13053' e uygundur. Santral içleri toz birikimine neden olabilecek çıkıntılardan arındırılıp düz satıhlar meydana getirilmiştir. Ek yerleri antibakteriyel silikon contolarla doldurulmuş ve toz birikmesine engel olunmuştur. Yıkanabilir bir iç yüzeye sahip olan santrallerimiz son derece hijyenik bir yapıya sahiptirler.

Hijyenik klima santrallarimizin hava debileri istenilen değerlere göre değişken olarak imal edilmektedir.

Beton Soğutma Sistemleri

Betonu Kalıpta Soğutan Sistem


Beton kalitesini olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında sıcaklık gelmektedir. İstenilmeyen sıcaklık değerleri aynı zamanda karıştırma, yerleştirme ve kür işlemlerinde de problemlere neden olur. Bu problemlerin çoğunluğu, hidratasyon hızının ve taze beton karışımındaki suyun buharlaşma hızının artmasıyla sonuçlanır.


Beton Sıcaklığı Artınca;


  *  Su ihtiyacı artar.

  *  Kıvam kaybı artar.

  *  Priz süresi düzensizlik gösterir.

  * Terleme hızı ve süresi dengesizleşir.

  *  Plastik ve kuruma rötrelerine bağlı çatlama eğilimi artar.

  *  Soğuk derz oluşumu riski artar.

  * Hava içeriğinin kontrolü zorlaşır.

  *  Estetik görünüm bozulur.

Validasyon

Validasyon, herhangi bir prosedür, proses, ekipman, materyal, sistem veya faaliyetin, beklenen sonuçları verdiğinin GMP (iyi üretim uygulamaları) prensiplerine göre kanıtlanması işlemidir.

Validasyonun Önemi:            
* Kalite güvence altına alınır, değişkenlik en aza indirgenir,
* İşlemin doğruluğu, kesinliği ve tekrarlanabilirliği ispatlanır,
* Verimliliği artırır, enerji tasarrufu sağlar,
* İyi kontrol edilmiş, güvenilir korumalı alanların oluşması sağlanır,
* Çalışan personelin eğitimi ve bu konuda bilgilenmesi sağlanır.

Salon Tipi Inverter klima


FTHFX45BA 45.000 Btu/h

Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Duvar Tipi Klima
UNICO INVERTER 12 HP

Dış Ünitesiz Klima



UNICO INVERTER 9 HP


Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Klima
UNICO SMART 12 HP

Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Klima
UNICO INVERTER 12 SF


Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ50LW 18.000 Btu/h

Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ35LW 12.000 Btu/h

Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ25LW 9.000 Btu/h


 


Alperen Mühendislik ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, laboratuarlar, elektronik sanayi ve gıda enstitüsü gibi temiz oda sınıfında kabul edilen mekanların hijyenik olarak klimatize edilmesi ve havalandırılmasının yanında ayrıca alış veriş merkezleri, fabrikalar, oteller, ofisler, eğitim kuruluşları, üretim tesisleri gibi tüm kapalı alanların endüstriyel klima ve havalandırma ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermektedir.

iklimlendirmesistemleri.com


Ürünler


İletişim


Alperen Mühendislik
OSB Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi, 2. Cadde No: 118 Beylikdüzü / İSTANBUL - TÜRKİYE
+90 0212 503 35 36
+90 0553 503 35 36
alperen@alperen.com.tr
Tüm hakları iklimlendirmesistemleri.com adına saklıdır!
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.

Mobil uyumlu yazılım: www.eticaret.com.tr